La Diada 2014, en 14 tuits

14 reflexions postDiada 2014 en format de tuit:

  1. La Diada: festivitat, civisme i voluntat indestructible per votar.
  2. No hi ha símptoma de cansament entre la gent sobiranista.
  3. El missatge dels manifestants als polítics és unitat, unitat i unitat.
  4. Els unionistes, incapaços de crear un relat atractiu: divisió, fractura, trencadissa… paraules sentides a l’acte de Societat Civil Catalana.
  5. Mas manté la ma estesa a negociar la consulta amb Madrid: “que s’avinguin a negociar els termes perquè els catalans s’expressin a les urnes”.

 1. Mas no ha dit res sobre si traurà les urnes al carrer el 9N si hi ha prohibició del TC. Per què? Potser per preservar la unitat.
 2. Quina és l’hora que ha arribat? L’hora que els polítics prenguin decisions, que es mullin. L’hora de la política.
 3. Es va apropant el moment de comprovar si Aznar tenia raó: “Antes se romperá la unidad de Cataluña que la de España”.
 4. Què fer si es prohibeix votar el 9N? Es faci el que es faci –urnes al carrer, plebiscitàries, etc.- fem-ho amb unitat social i política.
 5. Escenari futur: si Espanya no admet la possibilitat que Catalunya s’independitzi, en algun moment caldrà trencar la legalitat espanyola.
 6. Més enllà d’Espanya: Si Rajoy no es mou –que no sembla que ho hagi de fer- la batalla es jugarà essencialment a nivell internacional.
 7. La carta a jugar a nivell internacional: convertir el procés en sinònim de democràcia. Deixem en evidència Espanya davant el món.
 8. Tenim legitimitat social (milers al carrer), però Madrid no permet la democràtica (votar) perquè vol evitar la legitimitat jurídica.
 9. Epíleg: el ‘dret a decidir’ no és una invenció dels catalans, sinó dels espanyols… i del segle XII. Foto feta a León aquest estiu:

També podeu recuperar els 14 tuits a @ricardgili.

12/09/2014

Foto de portada: Foto feta aquest estiu en una oficina de turisme de León.